120 завдань на осінь для дошкільників

Проєкт «Розвиток дитини» пропонує для використання батькам та вихователям дитсадків річну навчальну програму розвитку дітей 4-5 років, структуровану за сезонним принципом (осінь,зима,весна,літо),що допомагатиме дитині спостерігати за змінами в природі, фіксувати результати спостережень, зіставляти свої знання з побаченим.

Перший, осінній, блокмістить120 завданьдля друку, створених професійними методистами.Яскраві та цікаві завдання можна використовувати для домашніх занять із дитиною, занять у дитячих садках, центрах розвитку дитини, закладах позашкільної освіти, у групах із короткотривалим режимом перебування дошкільників тощо.

Усі завдання програми охоплюють п’ять важливих сфер розвитку дитини: гімнастика для пальчиків, тренування для мозку, уява та фантазія, розвиток мовлення, довкілля та навколишній світ.

Їх використання у щоденній роботі з дітьми сприятиме формуванню стійкого інтересу дітей до пізнання і творчості та допоможе дорослим створити умови для розкриття індивідуального потенціалу дошкільника.

Виконання завдань допомагатиме дитині спостерігати за змінами в природі, фіксувати результати спостережень, зіставляти свої знання з побаченим. Також усі вправи програми спрямовані на розвиток дрібної моторики, зв’язного мовлення, активізацію уваги.

Осінній блок програмирозраховано на курс занять із дитиною по 5 днів на тиждень протягом трьох місяців. Час на виконання завдання визначається індивідуально з огляду на рівень підготовки, мотивації та пізнавального інтересу дитини. Важливо чергувати роботу над завданнями з активним відпочинком.

Кожного робочого дня рекомендовано виконувати два завдання, які об’єднано в пари так, щоб поєднати розумову діяльність із творчістю, формування графомоторних навичок – із комунікативними, усні вправи – з письмовими.

Кiлькiсть переглядiв: 49